Transparent debatt

Man vet att andra som kommenterar är de personer som de säger sig vara. Våra samarbetspartners kan bestämma att man ska kunna använda alias på respektive webbsajt, men i normalfallet kommenterar alla under eget namn. Det gör det lättare för dig att till exempel bedöma trovärdigheten i vissa påståenden. Mer funktionalitet för att till exempel underlätta bedömningar av källor kommer att introduceras efter hand.

Ifrågasätt macBook
Macbook anmäl

Frihet under ansvar

Om någon användare bryter mot reglerna eller mot svensk lagstiftning är chansen att få upprättelse större. Alla har möjlighet att kommentera, så länge man följer respektive webbsajts regler och svensk lagstiftning. Men om du ser någon kommentar som kan vara ett regelbrott eller lagbrott så kan du anmäla den till oss.

Om man inte följer reglerna så kan man bli avstängd och förlora sin möjlighet att kommentera, och om någon begår lagbrott så kommer Ifrågasätt att överlämna relevanta uppgifter till ansvarig myndighet. Det innebär ett mycket bättre skydd för dig som användare redan innan något otrevligt inträffar, och en bättre möjlighet att få hjälp om du väl blir utsatt för till exempel olaga hot eller förtal.

Enkel att använda

Med ett Ifrågasätt-konto kan du kommentera hos alla Ifrågasätts samarbetspartners. Är du inloggad hos en av våra partners så är du inloggad hos alla.

Du kan också enkelt dela din kommentar som en länk i sociala medier. De som klickar på länken kommer direkt till din kommentar i direkt anslutning till artikeln som du har kommenterat på, så att sammanhanget blir tydligt.

Ifrågasätt på mobilen